Despre Noi

Activitatea companiei noastre consta in achizitionarea medicamentelor straine (germane, austriece etc.), care nu sunt accesibile in Romania.

FarmaExpress isi propune sa extinda si in Romania, ca si in alte tari europene, un sistem eficient, de procurare a unor medicamente, care din diverse motive lipsesc de pe piata autohtona, sau sunt dificil de achizitionat.

Prin activitatea noastra, facem accesibila intreaga gama sortimentala a medicamentelor comercializate pe piata germana, austriaca clientilor nostri, in conditii de pret avantajoase si timp rapid de livrare.

Atentia noastra se concentreaza asupra acestor tari, din mai multe motive. In primul rand pentru ca furnizorii nostrii, distribuitorii en-gros cu care colaboram de mult timp au activitatea in Germania si Austria. In plus fata de cele mai sus aratate, experienta noastra dovedeste, ca marea majoritate a nevoilor exprimate de clientii nostri pot fi satisfacute din aceste tari. In cazul in care exista cereri de medicamente care nu sunt accesibile pe aceste piete, avem posibilitatea de a achizitiona medicamentele solicitate de clientii nostri din tarile UE si din alte tari (SUA, Elvetia).

De ce este necesar acest lucru?

Cantitatea medicamentelor disponibile in prezent pe piata din Romania este mai putin de 10000 de sortimente. Autorizarea medicamentelor este un proces foarte indelungat si costisitor in toata Europa, tocmai de aceea producatorii se concentreaza asupra pietelor mari (populatie, putere de cumparare etc.). In cazul altor tari (cu populatie, putere de cumparare redusa) medicamentele se introduc pe piata cu intarziere sau nu se introduc deloc. Fenomenul este mai accentuat in cazul medicamentelor pentru boli mai rare, medicamente naturistealternative, homeopatice etc. Insa practica dovedeste ca uneori, chiar medicamentele comercializate pe piata pot lipsi temporar.

In prezent, multi medici care lucreaza in Romania, sunt nemultumiti de medicamentele de pe piata autohtona! Ei cauta pentru pacientii lor solutii mai eficiente si mai avatajoase.

Conform celor aratate mai sus, apar multe situatii in care multe medicamente, foarte necesare, prescrise de medic, nu pot fi procurate in Romania.

In conditiile actuale, singura posibilitate a bolnavilor de a obtine medicamentele necesare tratamentelor, este de a le procura din strainatate, ceea ce este complicat, indelungat si costisitor; trebuie efectuata o calatorie in strainatate sau trebuie rugata o persoana sa achizitioneze medicamentul respectiv.

In cele mai multe tari membre al Uniunii Europene este un lucru obisnuit, daca cineva are nevoie de un medicament care in tara lui nu este disponibil, dar in alte tari UE exista medicamentul solicitat, sa aiba posibilitatea de a comanda si a achizitiona medicamentul.

Aceasta practica, in Romania este inca o noutate. Spre deosebire de Germania sau Austria, Romania nu are traditie in importul medicamentelor pentru nevoi personale. Pur si simplu nici unii medici, nici pacientii nu au cunostinta ca exista o asemenea posibilitate.

In Uniunea Europeana, in cazul medicamentelor pentru nevoi personale, care, in tara data nu sunt autorizate, dar in alte tari da, exista o reglementare unitara si exacta. Conform acestor directive legale, fiecare cetatean european este indreptatit sa achizitioneze medicamentul necesar. Este un drept european asigurat in totalitate, de hotarari judecatoresti inca din anii 90 de justitia europeana.

Pentru mai multe detalii despre reglementare, descarcati documentul de la adresa: Aspecte Juridice

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aceasta reglementare este valabila si pentru Romania, ca tara cu aceleasi drepturi si obligatii ca si celelalte tari membre ale Uniunii Europene.

Fiecare persoana care locuieste in Romania are dreptul stabilit la nivel european, ca sa poata achizitiona medicamentele necesare daca acelee nu se gasesc in Romania, dar in alte tari sunt in mod legal in circulatie pe piata.

'